Dodano: 2007-10-02 18:36
| androgyne napisał(a): |
| [quote:c9865ed50d="Solitary"]Dasstin, a dla mnie idea olewania wyborów i późniejszego zrzędzenia jest nie do przyjęcia. Tu się najpewniej nie zgodzimy i nie zamierzam o to kruszyć kopii nadaremno.
Co do Twojego pytania. Głosuj na kogo chcesz, ale zagłosuj. |
I takie stanowisko właśnie w pełni popieram!
Krew mnie zalewa kiedy słucham zrzęd, które na wybory nie chodzą prezentując głeboką pozę olewania Polski.
Nie idź i nie narzekaj. Chcesz narzekać - miej chociaż jakiś wkład.[/quote:c9865ed50d]
Eh przyznam, ze nie rozumiem... Po co mam glosowac, skoro (podazajac za Androgyne), poszedlbym do urn z grapefruitem na twarzy i zaglosowal na partie zielonych ogorkow, co by to zmienilo? Sa tylko 3 partie, ktore maja jakies szanse wygrac wybory... PiS, PO i LiD. Skoro nie zamierzam poprzec zadnej z tych, to po co mam glosowac?
Poza tym zamierzam wlasnie marudzic! A na "wybory" na pewno nie pojde... chyba, ze.... dadza mi czekolade.
Dodano: 2007-10-02 19:34
Kwas po wczorajszej debacie rulez i w dupie mam czy kolo chleje czy nie, przynajmniej doświadczenie, wiedzę i gadkę ma zajebistą :D
Dodano: 2007-10-02 20:26
Powiem jedno, już wiem na kogo głosowac:
http://img219.imageshack.us/img219/1848/wladzalr1va1.jpg
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wybory w Polsce Dodano: 2007-10-02 20:29
:D a miałem taką cichą nadzieję że tu ucieknę od polityki
że tu znajdę wyłącznie azyl muzyczny 
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2007-10-02 20:48
@Dasstin; ok, to nie idź na wybory, ale potem nie marudź :)
edit: popełniłam powyższym zdaniem trzykrotny plagiat. Skjuzmi.
Co do pytania na kogo głosować... ja też już sama nie wiem. Byćmoże nic się nie zmieni. Ale jeśli chociaż w mały sposób mój głos ma sprawić, że Ziobrze będzie trudniej zostać znów Ministrem Sprawiedliwości.. to warto.
Certa amittimus, cum incerta petimus.
Dodano: 2007-10-02 20:58
Komuchy mieli swoj czas do '89 roku
zatem LiD'owi podziekujemy.
Pis - jak ostatnie dwa lata nikogo nie nauczyly niczego to uwazam, ze jest debilem
PO - ostatnia ostoja spokoju i mozliwosci naprawy Polski wewnatrz jak i na arenie miedzynarodowej.
Liberalizm to przyszlosc dla swiata 
... Dodano: 2007-10-02 21:35
Tak czy inaczej trzeba pojsc na wybory. Narzekac maja tylko prawo CI, ktorzy oddali swoj glos, reszta moze miec do siebie pretensje ze zyjemy w takim syfie. To wlasnie dzieki tym ktorzy nie glosowali ostatnio DEWOCI doszli do wladzy. Wiec nie narzekaj tylko zrob cos czlowieku a nie mysl ze od Ciebie nic nie zalezy, myslac i dzialajac w ten sposob tylko pomagasz PiS-owi.Wiem ze nie ma "dobrej" partii,ale trzeba cos wybrac-czarne albo biale-szarosc nie istnieje!!!!
Lepiej mieć Parkinsona i porozlewać, niż mieć Alzheimera i zapomnieć że w ogóle się piło :P
Dodano: 2007-10-02 21:36
| Mandy napisał(a): |
|
PO - ostatnia ostoja spokoju i mozliwosci naprawy Polski wewnatrz jak i na arenie miedzynarodowej. |
każdy by chciał żeby to była prawda ...
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Dodano: 2007-10-02 23:59
Po pierwsze :arrow: większość głosujących, wcale nie interesuje się "planem partii". Co chcą zmienić, gdzie chcą podążać itp. Mianowicie wielu także głosuje w ciemno, bądź z nienawiści - jak Giertych to nie głosuje, jak Kaczyński to nie głosuje, jak jest poseł z Wąchocka to nie głosuje. Ale także z przyzwyczajenia - "a w tamtym roku głosowałem na Samoobronę to i tym razem za głosuje". Tak to niestety wygląda - strach przed polityką, ucieczka od polityki - powoduje, że mało wiemy o strukturach wszelakiej partii - co chcą za proponować, co zmienić w Polsce, co zrobić aby Polska była ważna w Europie i w Świecie.
Po drugie :arrow: Polacy wiecznie są niezadowoleni. Wybredni i ciągle im źle. To nie pasuje, tamto nie pasuje i tak w kółko. Widać to i w życiu prywatnym, jak i w środowisku politycznym.
Po trzecie :arrow: Zauważcie, że spada frekwencja głosowani tudzież wyborów. Co roku - Polacy głosują mniej i rzadziej. Co jest powodem - że jest jak jest. Gdyby 89 % społeczeństwa Polskiego głosowało by na PO - może było by lepiej, inaczej. Któż to wie. Teraz widzimy, że w Polsce ciepie się gnojem na prawo i na lewo. Tu podsłuchują, tu wysyłają szpiegów, wzajemne oskarżanie się, cyrk polityczny, dziwne transfery - ostatnio głośny transfer Nelly Rokity. To Polaków męczy i co jest powodem, że mniej interesują się światem politycznym i głosować nie chcą.
:arrow: i po czwarte - ja sam uważam, że Kwaśniewski i LiD mogą coś zmienić w tej Polsce. Tak samo uważałem gdy na prezydenta startował Cimoszewicz, miałem nadzieję - że w Polska będzie się za jego rządów liczyć w Świecie, w Unii Europejskiej. Niestety - nie poznamy tego. Ale pan Kwaśniewski. LiD. Dlaczego uważam, że mogą mieć siłę na to, aby zmienić życie polityczne w Polsce? Otóż - wychodzę z założenia, że Polak powinien wreszcie nauczyć się nie rozdrapywać ran. Swędzi niech swędzi. Przestanie - organizm się przyzwyczai. Ale - chcę dać szansę ludziom, choć za czasów byli powiązani z komuną - aby móc się wykazać. Bo jak na razie - będziemy wybierać PiS, PO, PiS, PO i tak w kółko. I bardziej będziemy się pogrążać w gównie z naszej winy. Dlaczego? Spójrzcie na punkt 1.
Piąty punkt :arrow: Muzyka. Jak nie zauważyliście - za czasów rządów PiS czyteż PO - już takie zmiany można było zauważyć. Słynna lista pana N. Uruchomienie<albo takie plany są> usług płatnych filmików na stronach internetowych. I będzie tego więcej. Bo to polityka - czyli ewolucja. I jeden rząd - bardziej będzie chciał zmieniać kulturę muzyczną. A inna mniej. Ale na pewno nie zmieni to obrazu rzeczy we mnie. Słuchać ulubionej muzyki będę. Chodził na koncerty będę - a jak będę miał ochotę, będę chciał zrobić na złość - to i na "satanistyczne" też będę. Ale mej osoby, i moich poglądów polityka nie zmieni. Hmm raczej - bardziej będą te zmiany odczuwać - Ci którzy są złączeni swoim życiem w muzykę tzn zespoły, artyści. Co może i także zaboleć fanów. Ale koncerty będą grane. Jak nie tu, to gdzie indziej. Albo w kanałach. Polak potrafi - Polak potrafi się i przystosowywać :)
Ja na dzień dzisiejszy wiem, że będę głosował. Dupa od tego nie zaboli. A chociaż - nie będzie mnie sumienie gryzło. A jak źle wybiorę? Błędem jest tworzenie scenariuszy - bo Wizjonerem nie jestem.
Pozdrawiam
Allanon
Dodano: 2007-10-03 01:14
| slatanic napisał(a): |
| debile......... :x |
Rozwiń proszę swoja wypowiedź :)
Dodano: 2007-10-03 08:14
Drogi Allu jeżeli moge to się wypowiem do punktów Twoich
:arrow: Ad.1
z przykrością sie z Toba zgodze, nie mają pojęcia ludziska na kogo głosować. Sa w dużej mierze juz zagubieni w polityce ale i leniwi a to juz ich nie usprawiedliwia...
Starsze pokolenie może bardziej zna sie na polityce, tylko teraz wszystko idzie jakby za "moda" i polityk z lat poprzednich to nie ten sam co teraz, tylko że babuszki tego już nie pojmują.
Młodzież w dużej mierze po prostu olewa to a to już duży bład.
Tu wiąże się z Twoim drugim punktem, jak nasze społeczeństwo ma być zadowolone jak głosuje na kogoś o kim nie ma pojecia, nie zna programu partii , kilka sloganów/haseł reklamowych to nie wszystko przecież...
:arrow: Ad.3
frekwencja spada bo jak All także słusznie zauwazyleś jedno wielkie gów... polityczne, czy w rządzie jest ktoś, kto rządzi dla Polski...Watpie w to już ...Tak jak nie wierze w słowa wypowiadane przez kandydujące partie, ale trzeba wybrać "mniejsze zło"
:arrow: Ad.4
Tu pojawia sie problem ...
widze jedno wyjście , trzeba głosowac na tą partie, jedną z dwóch przodujących i tu ja mam problem bo obydwie nie zaspokajają moich potrzeb jako Polaka ...Zrwsztą ostatnio przy każdych wyborach mam problem ...
:arrow: Ad.5
Muzyka własnie obecne partie rzadzące, chętnie wprowadziłby dyktature za słuchanie czegoś, czego sami nie słuchają np. "bracia", a tortury wprowadziliby za niedostosowanie się .
Skromne moje zdanie - bedzie Pis to i beda ograniczenia coraz to większe i wieksze...
Dodano: 2007-10-03 09:32
| melidien napisał(a): |
| @Dasstin; ok, to nie idź na wybory, ale potem nie marudź :)
edit: popełniłam powyższym zdaniem trzykrotny plagiat. Skjuzmi. Co do pytania na kogo głosować... ja też już sama nie wiem. Byćmoże nic się nie zmieni. Ale jeśli chociaż w mały sposób mój głos ma sprawić, że Ziobrze będzie trudniej zostać znów Ministrem Sprawiedliwości.. to warto. |
Wydawalo mi sie, ze wystarczajaco jasno sie wypowiedzialem... Powtorze jednak, ze:
Po pierwsze: Nie ide oddac glosu bo nic on nowego nie wniesie oprocz tego, ze skalam sie i upodle oraz zlamie wlasne zasady.
Po drugie: Zamierzam marudzic i narzkeac tym bardziej, ze nie ide na wybory.
Dzieki.
Dodano: 2007-10-03 09:37
| Allanon23 napisał(a): |
|
Błędem jest tworzenie scenariuszy - bo Wizjonerem nie jestem. Pozdrawiam Allanon |
Dla mnie to jest tak zwana fuszerka... a ja wole robic wszystko dobrze jak na perfekcjoniste przystalo. Glos moge oddac jedynie na siebie w tym momencie.
Dodano: 2007-10-03 11:20
| Dasstin napisał(a): |
| Po pierwsze: Nie ide oddac glosu bo nic on nowego nie wniesie oprócz tego, ze skalam sie i upodlę oraz złamię własne zasady. |
Nie ma nic gorszego od niewiary w możliwość i skuteczność swojego działania. Oddanie głosu jest aktem woli wywierającym doniosłe skutki prawne. To ważne, choć dla mnie jeszcze ważniejsze jest poczucie, że mogę mieć wpływ (bo mam) na to, co się dzieje w kraju. (To, że w tych wyborach nie ma obiecującej opcji politycznej jest już inną kwestią)
I pomyśleć, że kiedyś nawet nie można było na ten temat rozmawiać ani wyrażać swoich poglądów... bo akt wzięcia udziału we wyborach jest tym samym, co wolność wypowiedzi, wyznania, zrzeszania się itd. Nie pozbawiajmy się tego prawa.
| Po drugie: Zamierzam marudzić i narzekać tym bardziej, ze nie ide na wybory.Dzieki. |
Tylko po co ?
... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...
Dodano: 2007-10-03 11:27
Po 1 co do zalozenia partii jestem za xD
Mysle ze jako partia "mroczniakow" na plakacie czarnym w czarnych ubraniach zrobilibysmy conajmniej tyle szumu co partia kobiet :D Ale sadze ze byloby troszke wiecej poparcia hehehe
Kto wie xD
Po 2 Wole Kwasniewskiego nizeli Kaczyne xD Co do owej debaty, ktora byla "oczywiscie oczywista" no to ten..fascynujaca xD
Heh Kaczyna sam sie ujawnil co do swoich "zelaznych metod rzadzenia" propo koalicji "na pisowskich warunkach" :lol: po drugie poza tym ze krytykowal to nic ciekawego powiedziec nie umial, ot co !
Z kolei Kwasiu ma wady obyczajowe jednakze troche lepiej umie sie zachowac i mowic - no pomijajac te wtracenia, ale nie wiem czy i ja bym wytrzymala na takie pierdolenie Kwaczucha niekiedy xD
Po 3 Co do partii...
PIS - do kitu...zajezdza mi tu komunizmem i tyle -_- moze maja "dobre checi" ale metody jakimi sie posluguja itp nie bardzo ;] Jednak z socjolog/psych punktu widzenia stawiam 80% ze ludzie zaglosuja na PIS ponownie i shit sie zmieni xD
Co do PO nadziei bym w tym nie pokladala bowiem pan T nic do zaoferowania nadwyraz nie ma ;] Zreszta to taki smigacz, ktory sie slizga gdzie moze ;] watpie zatem by i tu to PO mialo jakies wieksze znaczenie i bylo lepsze dla polski. Aczkolwiek z 50% szans przebicia moze i bym dala xD
Najlepiej gdyby w ogole to wszystko "powymieniac".... :/
Jedyny plus co do owych wyborow, ktore sie odbeda to wzrost ilosci osob glosujacych :lol:
Tyle narazie xD
Dodano: 2007-10-03 13:39
| Zamierzam marudzic i narzkeac tym bardziej, ze nie ide na wybory. |
Dasstin i w tym momencie pokazałeś oblicze prawdziwego Polaka , nic nie zrobi a na system narzeka :!:
Dodano: 2007-10-03 15:05
Nie chce mi się czytać całego tematu, więc napiszę tylko to co myślę, nawet jeśli już ktoś to wcześniej napisał
Osobiście uważam, że wybory prawie nic nie zmienią. Pozycja PiS wygląda na niezachwianą i nawet gdyby doszło do koalicji z PO to będzie według mnie marna koalicja, bo w PiSie siedzą tak zakompleksieni ludzie, którym słowo kompromis jest obce. Innej koalicji, która będzie w stanie mieć wystarczającą do rządzenia większość (przynajmniej w teorii) nie widzę. Bo gdyby nawet doszło do koalicji PO z jakąś mniejszą partią (może PSL) to według mnie nic solidnego z tego nie będzie (chociażby dlatego, że tradycją naszego sejmu jest problem z egzekwowaniem frekwencji i dyscypliny partyjnej)
Swój głos oddam na PO, ale przez to, że partia ta nie zdobędzie dominującej pozycji po wyborach nie wierzę, że coś się w tym kraju zmieni na lepsze. Wszelkie koalicje w naszych realiach według mnie są mitem.
za to sobie obstawię wyniki w top3
1.PiS
2.PO
3.LiD
Fuck you dude!
Dodano: 2007-10-06 04:18
| HANAHHH napisał(a): |
| [quote:dab4950d06="Dasstin"] Zamierzam marudzic i narzkeac tym bardziej, ze nie ide na wybory. |
Dasstin i w tym momencie pokazałeś oblicze prawdziwego Polaka , nic nie zrobi a na system narzeka :!:[/quote:dab4950d06]
Wrecz odwrotnie... poniewaz ja akceptuje tylko to co widze, nie wierze w chochliki, Boga i jakakolwiek zmiane po tych wyborach. A polacy sa narodem wierzacym... i ... dlatego zagubionym.
Narzekam, bo mam do tego takie samo prawo jak do nie-narzekania, a jak napisalem juz kilka razy, nie wierze w zmiane.
W latach 80-90 (nie pamietam) niedlugo przed smiercia Kisiel napisal, ze w Polsce zmieni sie na lepsze dopiero wtedy, gdy umra dwa pokolenia... my jestesmy tym trzecim, w nas nadzieja... tylko, ze poki co jestesmy dziecmi politycznymi i gowno mozemy zrobic, oprocz oddawania glosu na partie z tej samej gliny lepione.
Do dzisiaj, zamiast na zakupy lub do urzedu, idzie sie "cos zalatwic". Takie byly czasy komuny i wciaz trwaja... Dajmy sobie 20 lat, i wtedy martwmy sie o Polske, bo wlasnie wtedy Polska nas wyslucha. Teraz nie ma to znaczenia... najmniejszego. I tak wygra PiS i nic sie nie zmieni... jezeli wygra PO, bedzie tak samo... obie partie sa siebie warte. A LiD wyskoczyl jak Filip z konopii i liczy na sukces.... zdrajcy.
Dodano: 2007-10-06 08:14
Blad Dasstinku ! xD
Widzisz i to jest fenomen tego ze PIS ma szanse na wygrana z powodow ze ludzie nie ida glosowac bo "zapewne i tak wygra, i i tak bedzie jak bylo".
Po pierwsze pojdzie glosowac o wiele wiecej osob, bo za duzo jest niezadowolenia i tym razem czesc sobie pomysli ze "wszyscy byle nie PIS, Moj glos a noz cos da" i inne jakies tam xD Wiec przynajmniej jeden plus i jakas nadzieja na zmiane
Po drugie co zabawne jak PIS wygra to jestem ciekawa kto bedzie chcial do koalicji z nimi przystapic ^^
Po trzecie rzady PO nie bylyby takie jak PIS, bylyby inne i zdecydowanie "lagodniejsze", choc liderowi tutaj nie ufam pod wzgledem tego czy pozniej czasem nie nawiazalby wspolpracy z PISem xD
Po czwarte wole partie LiD ^^
Po piate skonczy sie i tak na tym, ze PIS sie skonczy, ot co ! xD
xD :lol:
Dodano: 2007-10-06 10:27
mi jedyne co podobało się w PiSiakach była ich niechęć do pedałów i to chyba ich jedyny jak dla mnie plus, bo wszystkie sukcesy gospodarcze, którymi się tak chwalą były zbudowane dzięki wcześniejszemu rządowi
teraz prawdopodobnie poprę partię Kwacha bo widać, że to spoko kolo - jak trzeba, to wypić się nie wstydzi 8) hehe, choć zobaczę wpierw jak wypadnie kolejna debatka :wink:
niestety po upadku PiSiaków lepiej będą miały pedalce ale chyba wybiorę to jako mniejsze zło - bo z ciotami i lesbami można zawsze sobie poradzić samemu 8)
Dodano: 2007-10-06 12:01
A moim rodzice dostali łapówke od naszej moherowej babci żeby na PIS głosowac XD. Mnie namawiają żebym też udawała że głosuję na PIS(no ja mam nadzieje że nie będą na nich na serio głosowac O_o) , bo wtedy babcia sie bedzie cieszyc i dalej bedzie im pieniadze pożyczac hehehe. Pamiętam jak kiedyś rodzice sie pożarli z babcią i ciotką bo one popierają PIS a babcia to o J. Kaczyńskim mówi " nasz kochany Jareczek"...to jak kiedyś ją sprostowałam i powiedziałam, że nie nasz tylko jej to sie oburzyła bo to musi byc też i mój ukochany bo jest premierem i że My go wybraliśmy, nie wazne czy głosowalam na inną partie niż PIS, ja ich mam wszystkich kochac bo oni są w rządzie a skoro tam są to jest to ingerencja samego boga (litości...) i och ach jakie te podatki wysokie ale 2 dychy na tace musza byc...
Fajną mam rodzinke co nie?? XD
Dodano: 2007-10-06 12:17
| Envy napisał(a): |
| A moim rodzice dostali łapówke od naszej moherowej babci żeby na PIS głosowac XD. Mnie namawiają żebym też udawała że głosuję na PIS(no ja mam nadzieje że nie będą na nich na serio głosowac O_o) , bo wtedy babcia sie bedzie cieszyc i dalej bedzie im pieniadze pożyczac hehehe. Pamiętam jak kiedyś rodzice sie pożarli z babcią i ciotką bo one popierają PIS a babcia to o J. Kaczyńskim mówi " nasz kochany Jareczek"...to jak kiedyś ją sprostowałam i powiedziałam, że nie nasz tylko jej to sie oburzyła bo to musi byc też i mój ukochany bo jest premierem i że My go wybraliśmy, nie wazne czy głosowalam na inną partie niż PIS, ja ich mam wszystkich kochac bo oni są w rządzie a skoro tam są to jest to ingerencja samego boga (litości...) i och ach jakie te podatki wysokie ale 2 dychy na tace musza byc...
Fajną mam rodzinke co nie?? XD |
Pozdrawiamy Babcie :)
Dodano: 2007-10-06 12:31
| Paskievicz napisał(a): |
| mi jedyne co podobało się w PiSiakach była ich niechęć do pedałów i to chyba ich jedyny jak dla mnie plus, bo wszystkie sukcesy gospodarcze, którymi się tak chwalą były zbudowane dzięki wcześniejszemu rządowi
teraz prawdopodobnie poprę partię Kwacha bo widać, że to spoko kolo - jak trzeba, to wypić się nie wstydzi 8) hehe, choć zobaczę wpierw jak wypadnie kolejna debatka :wink: niestety po upadku PiSiaków lepiej będą miały pedalce ale chyba wybiorę to jako mniejsze zło - bo z ciotami i lesbami można zawsze sobie poradzić samemu 8) |
tak sie zastanawiam nad ta twoja niechecia do "pedalow" a zauwazylem u ciebie dosc interesujacy wasik spod znaku "blekitnej ostrygi"
taka refleksja
"Tonight's the night..."
Dodano: 2007-10-06 13:29
| Phantom napisał(a): |
a zauwazylem u ciebie dosc interesujacy wasik spod znaku "blekitnej ostrygi"
taka refleksja ![]() |
"God made me a cannibal to fix problems like you."